Η Λευτεριά αν πουληθεί
για τα οικονομικά της,
μοιάζει νια που πορνεύεται,
να φτιάξει τα προικιά της.
-Μεσαρέτες-

Για επικοινωνία

email: mesaretes@gmail.com
* Ο ΠΟΝΤΟΣ και η Ιστορία του.
* Ποντιακοί Στοχασμοί
* Επίκαιρα Ποιήματα

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

-ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ-

Η Λευτεριά αν πουληθεί

για τα οικονομικά της,

μοιάζει νια, που πορνεύεται

να φτιάξει τα προικιά της.

Mesaretes



Η πατρίδα μας, διέρχεται την πιο κρίσιμη καμπή, της ιστορίας της.



-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-



Έγκλημα κατά της ιστορίας και του πολιτισμού, η παράδοση
της Ιστορίας και του ονόματος της Μακεδονίας μας.


Τρίζουν τα κόκαλα των αρχαίων βασιλέων της Μακεδονίας:


ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄- ΑΜΥΝΤΑΣ Α΄- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄- ΠΕΡΔΙΚΑΣ Β΄
ΑΜΥΝΤΑΣ Γ΄- ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β΄- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ


των Μακεδονομάχων: ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ - ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑΣ
Κ. ΓΑΡΕΦΗΣ - ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ


Των χιλιάδων αγωνιστών :
για τη Μακεδονία και του Αλβανικού Μετώπου


Του πατέρα της Αρχαιολογίας μας:
Μανώλη Ανδρόνικου και πολλών άλλων.



*


-"Η σύνθετη ονομασία" εγκυμονεί κινδύνους εθνικούς, όχι από το κράτος με το οποίο "διαπραγματευόμαστε" αλλά από άλλους που καραδοκούν να ωφεληθούνε.


-Η πρόωρη αναφορά στην ονοματολογία από εμάς, βλάπτει, δεν ωφελεί και δεν οδηγεί θετικά για κατάλληλο χειρισμό στις "διαπραγματεύσεις".


-Η εξάλειψη του αλυτρωτισμού δε χαρίζεται από κανέναν, κερδίζεται με σωστές αλάνθαστες κινήσεις και αποφάσεις,πάντα με γνώμονα τη θέληση του Λαού και το συμφέρον της πατρίδας.Και το συμφέρον της πατρίδας μας είναι ένα και μοναδικό Να μη "ξεπουληθεί" το όνομα και η ιστορία της Μακεδονίας μας
 για το "χρέος της Ελλάδας". 
Ναι !!! είναι στενά συνδεδεμένα τα μνημόνια που φέρανε την οικονομική εξαθλίωση με το "ξεπούλημα" της Μακεδονίας μας! Προέρχονται από τους ίδιους κύκλους της ανωμαλίας και της καταστροφής. Γνωστοί ντόπιοι "μεσίτες-διαχειριστές", βοήθησαν αυτούς τους κύκλους στο καταστροφικό τους έργο. Η Ιστορία και η Δικαιοσύνη θα τους κρίνει όλους. Αφού ξεπουλήθηκαν οι Εθνικοί πυλώνες της πατρίδας μας, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια κ.λ.π. σειρά έχει τώρα, η ίδια η Χώρα. Εμείς όλοι οι Έλληνες: Δεν επιτρέπουμαι σε κανέναν ντόπιο ή ξένο "μεσίτη - διαχειριστή" να αποτελειώσει αυτό το ύπουλο σχέδιο των καταστροφέων.
Δεν θέλουμε να βγούμε από τα μνημόνια "ξεπουλώντας" τη Μακεδονία μας.
Για το "Δημόσιο χρέος της Ελλάδας" που το "φούσκωσαν" εσκεμμένα, λέμε.


Το όνομα αν "πουληθεί", για τα οικονομικά της,

μοιάζει νια, που πορνεύεται, να φτιάξει τα προικιά της.


-Ιστορία και όνομα κατακτώνται, δε χαρίζονται από κανέναν προς κανένα και αυτοί που θέλουν σήμερα, να ανακινήσουν τέτοιο θέμα, είναι οι ηττημένοι-βάρβαροι, εισβολείς, που νικήθηκαν στα πεδία των μαχών, από τον Φίλιππο και τον Αλέξανδρο τον Μέγα και «εκδιώχθηκαν πέραν του Δούναβη ποταμού», όπως αναφέρει η βιβλιογραφία, για την Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας.


-Η Αγγλία, δε μπόρεσε στο παρελθόν, να πάρει το όνομα "Μεγάλη Βρετανία", γιατί αντέδρασε η Γαλλία με τον Ντεγκόλ, λόγω της ύπαρξης της Γαλλικής Βρετάνης. Δεν είναι μύθος όπως ισχυρίζονται μερικοί ανιστόρητοι μυθομανείς. Απλά το θέμα δεν προχώρησε, γιατί υπήρξε συμβιβασμός των δύο κρατών στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, κατοχυρώθηκε το όνομα "Ηνωμένο Βασίλειο" και το θέμα έληξε.


- Τους γεωγραφικούς όρους "άνω" και "κάτω", τους χρησιμοποιεί, αποκλειστικά ένα κράτος για να προσδιορίζει, πληθυσμιακή μετατόπιση-εγκατάσταση εσωτερικά στα όρια των περιοχών του, όπως σήμερα λέμε άνω και κάτω Πετράλωνα και παλαιότερα στην Αρχαία Ελλάδα λέγαμε «Άνω και Κάτω Ελλάδα» λόγω των πολλών Ελληνικών κρατιδίων. O άλλος γεωγραφικός όρος "Βόρεια" και "Νότια" μας παραπέμπει κατευθείαν στα συμπαθή κατά τα άλλα για εμάς, κράτη της Βόρειας και Νότιας Κορέας με τα γνωστά προβλήματά τους, τα οποία πρέπει να μας γίνουν "παράδειγμα προς μίμηση".


-Γενικά οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί «Άνω-Κάτω», «Βόρεια-Νότια», «Παλαιά-Νέα», όταν πρόκειται για το εσωτερικό ενός κράτους, προσδιορίζουν και ενώνουν. Όταν όμως, πρόκειται για δύο ξεχωριστά κράτη, με τον καιρό εξάπτουν πάθη αλυτρωτισμού, διχάζουν συνειδήσεις και δημιουργούν εστίες έντασης και ανάφλεξης.


-Εάν η Ελλάδα "δώσει" το όνομα -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-, Αυτή η γη που ζούμε τώρα, όλοι εμείς οι Έλληνες Μακεδόνες, πως θα λέγεται ; "ΠΡΩΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ; Θα ξεμπερδέψουν αυτοί και θα μπερδευτούμε εμείς
 Τι θα γίνει με όλα τα  Ελληνικά προϊόντα με την ονομασία «Μακεδονικά...», θα είναι εισαγόμενα ; Τι θα γίνει, με τα αγάλματα και με τους τάφους-μνημεία των Μακεδόνων ηρώων μας, με τους Μακεδονικούς Συλλόγους και τα Σωματεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό, τα ιστορικά σχολικά περί Μακεδονίας βιβλία, τα μουσεία, τα τοπωνύμια, τα ήθη και έθιμα, θα πρέπει συλλήβδην να παραδοθούν όλα στη γείτονα χώρα. Ντροπή !


-Η γραφή και ο λόγος δείχνουν την ταυτότητα ενός λαού. Όλα τα αρχαία ευρήματα "μιλούν" Ελληνικά, με τη Ελληνική γραφή τους. Ο αείμνηστος πατέρας της Αρχαιολογίας μας, ο Μανώλης Ανδρόνικος, αφιέρωσε τη ζωή του, για να αποδείξει με τα ευρήματά του, την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Εάν τους παραδώσουμε σήμερα το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, αύριο θα διεκδικούν όλα τα ευρήματα από την Βεργίνα, το Δίον, την Αμφίπολη κ.λ.π. Όπως διεκδικούμε εμείς τα "Μάρμαρα του Παρθενώνα" τώρα, στηριζόμενοι στην ιστορία μας, αύριο θα διεκδικούν αυτοί, στηριζόμενοι σ'αυτό που θα τους δώσουμε εμείς σήμερα. Έτσι, εάν οι προηγούμενοι Έλληνες διαπραγματευτές, κάνανε δύσκολο το έργο των σημερινών και οι τωρινοί παραδώσουν όνομα και ιστορία, τότε το έργο για τους μελλοντικούς διαπραγματευτές και για τις νέες Ελληνικές γενιές, θα είναι ένα χαμένο τετελεσμένο γεγονός και θα προστεθεί στον μαυροπίνακα των χαμένων πατρίδων.


-Ρωτάμε τους "εγγυητές της ασφάλειάς μας", τους συμμάχους μας, για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο, από σύμμαχό μας. Ας μας πουν, τι έκαναν και τι κάνουν όταν απειλούμαστε από σύμμαχό μας και ας πάψουν να πιέζουν συνέχεια εμάς. Δεν κερδίζεται έτσι η εμπιστοσύνη, για την ασφάλεια της περιοχής, σε νέες συμφωνίες όπως η παρούσα με τους γείτονές μας.


-Με ποιο δικαίωμα ο κύριος Matthew Nimets ΠΡΟΤΕΙΝΕ σύνθετες ονομασίες, περιέχοντας μάλιστα σε όλα το όνομα Μακεδονία. Πρόταση για το όνομα κάνει μόνο ο αιτών, συμφωνεί ή διαφωνεί ο "παρτενέρ του" και εάν γίνει συμφωνία των αντιμαχόμενων πλευρών, επικυρώνει η Κοινωνία των Εθνών σε ειδική Συνεδρεία, εξετάζοντας επιστημονικά και ιστορικά το θέμα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τυχόν ενστάσεις άλλων.


-Είμαι απόμαχος αυτής της ζωής και πορεύομαι προς τα ογδόντα. Πιστέψτε με, ότι, σας γράφω ο ίδιος και o,τι γράφω πηγάζει εκ βαθέων. Άκουσα, είδα και έζησα καταστάσεις, με ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, υπερηφάνειας αλλά και ντροπής. Για όλα αυτά και παρ' ότι έχω "δίπλα μου" ισχυρούς φίλους - συμμάχους, νοιώθω περίεργα "αδύναμος" , ίσως γιατί σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της πατρίδας μου, πάντα αυτοί οι φίλοι "μας έριξαν" (πρόσφατα στα Ίμια). Ίσως, γιατί μας θεωρούν, υπερβολικά έντιμους και τους πιο σίγουρους συμμάχους. Σ'αυτό συνέβαλαν τα γνωστά "ανήκουμε στη Δύση", "δε φεύγουμε από την Ευρώπη" κ.τ.λ. Όμως, παρ'όλα αυτά δε ντρέπομαι που είμαι Έλληνας, απεναντίας, είμαι πολύ περήφανος. Θλίβομαι όμως που οι σύμμαχοι- φίλοι μας δεν αναγνώρισαν τις ηθικές αξίες μας, την αξιοπρέπειά μας, την εντιμότητά μας και ενώ γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία της Μακεδονίας και ποιοι είναι οι απόγονοι του Φιλίππου και του Μεγαλέξανδρου κωφεύουν. Κάποιοι μάλιστα "πισώπλατα μας μαχαιρώ-νουν" όταν δημόσια, εσκεμμένα - προκλητικά και σαν ανιστόρητοι αποκαλούν τον γείτονα πρωθυπουργό "Μακεδώνα". Μη στηρίζεται φίλοι-σύμμαχοι το ψέμα γιατί η ιστορία θα σας εκδικηθεί, όπως παλιά.


Σκέφτομαι και απορώ.


-Πως έγινε τότε μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, να είσαι μαζί με τους Αγγλο-Γάλλους συμμάχους μας νικητής και λόγω συμφερόντων (πετρέλαιο και χρυσό της Μοσούλης και του Κιρκούτ), να γίνουν συμφωνίες κρυφά με τον Κεμάλ, να τον βοηθήσουν και να μας εγκαταλείψουν οι φίλοι σύμμαχοί μας. Έτσι, ξεκίνησε στη Μικρά Ασία η καταστροφή μας !


-Πως γίνεται, σήμερα, να είσαι εταίρος σε έναν συνασπισμό κρατών (Ευρωπαϊκή Ένωση) και κάποιος εταίρος-σύμμαχος, να κερδίζει από την χρεοκοπία σου "δις" και να σε "πατά να πας στο βυθό"! Για να μην ακουστεί η φωνή σου ! Για να μη διεκδικείς, πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια ! Σε πατά...για να πνιγείς ! Για να μη διεκδικείς αποζημιώσεις από τα παράνομα μνημόνια που μας επέβαλαν και μας κατέστρεψαν.


-Πως γίνεται, σήμερα, κάποιος να "φλέγεται" και αντί να "καίγεται" αυτός, "ψηνόμαστε" εμείς !


-Πως γίνεται, σήμερα, αυτός που "φλέγεται" για λύση να δηλώνει "...δεν είμαστε οι μόνοι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου..." κάνοντας μας τη χάρη (εν όψη συμφωνίας) και διαβεβαιώνοντάς μας ότι, ...είστε και εσείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υποτιμώντας τη νοημοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια όλων, μιλώντας μέσα στο ίδιο μας το "σπίτι", εκμεταλλευόμενος την φιλοξενία μας, κάνοντας εδαφική και εθνολογική παραχάραξη της ιστορία μας.


-Πως γίνεται, σήμερα, αυτός που "φλέγεται" για λύση να δηλώνει « Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πείσουμε τους Έλληνες συναδέλφους μας ότι υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ της χώρας μας και μιας περιοχής που περιλαμβάνει τη βόρεια Ελλάδα» !!! Έγινε σαφές ότι "αύριο" εάν πάρουν το όνομα τι θα δηλώνουν και τι θα διεκδικούν λόγω αυτής της"διάκρισης".


-Θυμίζουμε σε όλους ότι, η παραχαραγμένη αυτή ιστορία της ονομασίας των Σκοπίων ως ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ, ήταν ένα τεχνικό ψεύτικο κατασκεύασμα των Ρώσων κομουνιστών και του Τίτο (2/8/44) για την επιβίωση αυτού του κρατιδίου και το γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολύ καλά. Δε φταίει κατά τα άλλα ο συμπαθείς λαός τους. Στηρίχτηκαν σ' αυτό και το μετέφεραν μέσα από τα σχολειά τους στις επόμενες γενιές για την επιβίωσή τους. Τους κατανοούμαι ανθρώπινα.Όμως θα τους πούμε και εμείς ανθρώπινα ότι και οι δικές μας Γιαγιάδες, μας αποκαλούσαν
"πρίγκιπες" όταν είμασταν βρέφη, όμως κανένας μας δεν απέκτησε αυτό το ωραίο κατά τα άλλα αξίωμα. Τέτοιου είδους σοβαρά θέματα κρίνονται μόνο από τα Διεθνή Επιστημονικά-Ιστορικά όργανα του Ο.Η.Ε.

Τα ξένα συμφέροντα, αφού επέβαλαν εσωτερικά στην κοινή γνώμη, την αποδοχή του ψεύδους, στη συνέχεια στράφηκαν στο εξωτερικό και με την ψευδή πλούσια βιβλιογραφία και την συνεχή προπαγάνδα τους, έπεισαν πολλούς ξένους. Τότε οι Έλληνες, δεν αντέδρασαν, γιατί θεωρούσαν αυτονόητη την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, όπως η Πελοπόννησος, ότι είναι Ελληνική.

Στο στάδιο αυτό έπρεπε να γίνει καταγγελία στην "Κοινωνία των Εθνών" για υποκλοπή της "ιδιοκτησίας του ονόματος", όπως γίνεται με την Παγκόσμια πνευματική ιδιοκτησία στα βιβλία. Δεν πας και συζητάς με τον υποκλοπέα, αλλά πρέπει να καταγγέλλεται. Όμως λόγω της τότε Γερμανικής ναζιστικής κατοχής το θέμα αδρανοποιήθηκε. Αργότερα με πιέσεις, άρχισαν διμερείς συναντήσεις και συζητήσεις, μορφοποιήθηκε το "ψέμα" ως αληθινό και έγινε υπαρκτό πρόβλημα. Οι Έλληνες διαπραγματευτές, πιεζόμενοι, έκαναν  προτάσεις με "σύνθετη ονομασία" για να μη διαλυθεί το μικρό αυτό κράτος (όπως λένε και σήμερα). Οι προτάσεις βέβαια έγιναν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων και δεν τελεσφόρησαν στην "Κοινωνία των Εθνών" και δε μπορούν να γίνουν τροχοπέδη-θηλιά ή και "άλλοθι" για τους σημερινούς νέους διαπραγματευτές. Οι Επαφές και οι τότε προτάσεις μας, έγιναν απλά η αιτία της δημοσιοποίησης του θέματος. Έτσι οι γείτονές μας, απέκτησαν "παρτενέρ" για να προσφύγουν στην "Κοινωνία των Εθνών" και να διεκδικήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Δεν έγινε όμως έως σήμερα, καμία προσφυγή και το θέμα θεωρείται ως μη γενόμενο. Τώρα θα πρέπει με θάρρος, πάνω σε νέες βάσεις, από μηδενική θέση, στηριζόμενοι σε ιστορικά ντοκουμέντα, μαζί με τις τελευταίες δηλώσεις Γρηγόρωφ, ότι είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με το Μακεδονικό Έθνος, να αποδείξουμε το αυτονόητο : Την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λένε ότι τους αναγνώρισαν πολλά κράτη και τους απαντούμε ότι, μόνο με τη δική μας συγκατάθεση μπορούν να προσφύγουν στην"Κοινωνία των Εθνών" για να πάρουν το όνομα. Το όνομα όμως είναι κατοχυρωμένο σ'εμάς και μπορούν να το πάρουν ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΟΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Ο Ελληνικός Λαός με τα συλλαλητήριά του, δεν απευθύνθηκε προς τους γείτονες, απευθύνθηκε στη δική του κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι : Ναι, στο παρελθόν έγιναν λάθη "τακτικής" όμως δεν παραδόθηκε το όνομα. Αυτός που θα πάει ως "παρτενέρ" των γειτόνων μας στον Ο.Η.Ε. με στόχο να παραδώσει το όνομα θα φέρει ακέραια την ευθύνη για όλα τα επακόλουθα. Ο Ελληνικός λαός έδειξε τη δύναμή του αλλά και τη θέλησή του για λύση του ονόματος χωρίς τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό του  γιατί δεν τους ανήκει. Όσο για το γλωσ/γικό και τη γραφή τους εάν έχουν δίκαιο, υπάρχει τοτμήμα παγκόσμιας γλωσσικής κληρονομιάς της UNESCO όπου μπορούν να πάνε να τα κατοχυρώσουν. Γιατί δεν το κάνουν.
 Μια προσφυγή στην "Κοινωνία των Εθνών" απαιτεί γραπτή αίτηση διεκπεραίωσης αλλά και γλωσσολογικής ερμηνείας για τα ιστορικά ονόματα όπως Μακεδονία, Αλέξανδρος, Φίλιππος, Αριστοτέλης και πάρα πολλά άλλα ονόματα όπου η γραφήκαι η ερμηνεία τους είναι αποκλειστικά Ελληνική.


Η Ιστορία και το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι "βαριά-μεγάλα χαρτιά"

και δε "χωράνε" στα στενά όρια - σύνορα αυτού του κράτους.


Ναι, εδώ που φθάσαμε, να γίνουν συναντήσεις και συζητήσεις για την ασφάλεια και για το καλό της περιοχής, όχι όμως "εν κρυπτό". Οι ίδιοι να επιλέξουν το όνομα τους και όχι εμείς, αρκεί να μην εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του και εμείς τότε, θα προσυπογράψουμε το εισιτήριο προς την "Κοινωνία των Εθνών" για την κατοχύρωση του ονόματος τους. Εμείς οι Μακεδόνες Έλληνες και η κάθε Ελληνική κυβέρνηση, αφού γνωρίζουμε το θέμα, δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε το όνομα και να συμπράξουμε στην αυθαίρετη κατοχύρωσή του, και στην παραχάραξη της Ιστορίας μας, γιατί θα φέρουμε, ακέραια την ευθύνη της παράδοσης τους, έναντι των επερχόμενων γενεών.


Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.


-Με την παθητική, αμυντική πολιτική, του "Δεν διεκδικούμε τίποτε" συρρικνωθήκαμε και φοβάμαι ότι, τα όρια της Αττικής πάνε να γίνουν τα σύνορα της Ελλάδας.

Ο Έλληνας Μακεδόνας, Αλέξανδρος ο Μέγας μετά το Κοινό Συνέδριο των Ελλήνων στην Κόρινθο το 335 π.Χ. όπου ανακηρύχτηκε Αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων, ανέλαβε την πολιτιστική εκστρατεία και άφησε το αποτύπωμα του Ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλα τα αρχαία ευρήματα "μιλούνε" μόνα τους. Δε νοείται σε όλα να κυριαρχεί η Ελληνική γραφή και τέχνη και εμείς λόγω ανικανότητας να μη μπορούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα. Γίνανε λάθη πολλά, λάθη από όλους. Ας τα ξεχάσουμε. Δεν είναι του παρόντος.


Έχουμε νέες εποχές, όπου επικρατεί η γνώση και η στρατηγική σε γεγονότα και ντοκουμέντα. Αφήστε τις "κομματομαχίες" και συνεργαστείτε για τα δίκαια της πατρίδας μας. Ξεκινήστε από μηδενική βάση και χωρίς το φόβο, το ψέμα και τα συμφέροντα,προχωρήστε και σαν νέοι άνθρωποι γράψτε τη νέα ιστορία. Γιατί


"Ο μύθος, μπορεί να πει ψέματα.

Η Ιστορία πρέπει να λέει πάντα την αλήθεια"


Ξέρουμε ότι σας πιέζουν και θέλουν να σας γονατίσουν. Είναι όμως γνωστό ότι, όταν δεν το θέλεις ο ίδιος, δε μπορεί κανένας να σε γονατίσει. Έρχονται δύσκολες εποχές, αποδείξτε ότι, είστε η συνέχεια του ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ και πολλών άλλων ηρώων μας.

Έχουμε βαριά κληρονομιά με ηθικές αξίες. Τα σύνορά μας δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Ολόκληρη η οικουμένη εμπνέεται και δονείται από τη σοφία και τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό και τη σοφία των προγόνων μας, έχουμε ιερή υποχρέωση προς τις νέες γενιές μας, αν όχι να τα μεγαλώσουμε, τουλάχιστον να τα διατηρήσουμε και να τους τα παραδώσουμε.

Copyright© 2018                                                                                                           Μεσαρέτες

email: mesaretes@gmail.Com                        www.Mesaretes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου